کامپیوتر ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که هر بخش کارایی خاص خود را دارد. هر کدام از این اجزا یک وظیفه مشخص شده دارد که اگر یکی از آن ها از کار بیفتد حرکت کل سیستم متوقف میشود. دانستن کارایی اجزای مهم کامپیوتر برای هر کاربری ضروری است.
در این مطلب به معرفی اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده یک کامپیوتر میپردازیم.
مادربرد
مادر برد یک صفحه بزرگ است که روی آن اسلات هایی جهت قرار دادن اجزای مختلف کامپیوتر تعبیه شده. هر قطعه ای که از داخل یا بیرون به کامپیوتر متصل کنید، به نحوی به مادربورد متصل است.
.
CPU
سی پی یو مغز کامپیوتر است. وظیفه سی پی یو پردازش اطلاعات ورودی و خروجی کامپیوتر میباشد. هر اطلاعاتی که شما به کامپیوتر میدهید در ابتدا، جهت پردازش وارد سی پی یو میشود.
Power
وظیفه برق رسانی به اجزای مختلف کامپیوتر به عهده پاور است. پاور ها برق را از کابل متصل شده به برق شهری دریافت میکنند و در سیستم شما پخش میکنند.
RAM
وظیفه اصلی رم ها جابجایی اطلاعات است. هرچه سرعت رم بالاتر باشد سرعت کارکرد سیستم شما بیشتر خواهد بود.
Hard
محل ذخیره اطلاعات شما هارد است. هر فایلی که شما ذخیره میکنید در هارد دسته بندی میشود و شما در آینده میتوانید مجددا به آن دسترسی داشته باشید.
Sound Card
کارت صدا وظیفه تبدیل و انتقال فایل های صوتی به پخش کننده صدا را دارد. هر زمان که شما یک فایل صوتی پخش میکنید سی پی یو اطلاعات را از شما دریافت میکند و به کارت صدا میدهد. سپس کارت صدا آن را به اسپیکر میفرستد و فایل صوتی پخش میشود.
Graphic Card
کارت گرافیک دستگاه متصل کننده مانیتور به کامپیوتر است. تمامی اطلاعات قابل مشاهده وارد این قطعه میشوند و بعد از آن به مانیتور شما انتقال میابند.
DVD-ROM
وظیفه خواندن سی دی یا دی وی دی به عهده CD-ROM است. به کمک این وسیله شما میتوانید اطلاعات خود را روی DVD یا CD ذخیره نمایید.